Lees alles over het ontstaan van Label by AS en over AS: het Idee, de Winkel, de Toekomst plannen, de Bedrijfsnaam, over Wie is AS en over de stap naar het ondernemerschap. Oftewel méér over Label by AS.Het Idee

Ben je op zoek naar unieke stukken voor je interieur maar kom je vaak uit bij de grote woonketens waardoor eigen karakter soms ontbreekt in het eindresultaat van je interieur? Is het afstruinen van markten en de juiste adresjes naar oude kasten en vintage woonaccessoires niet echt je ding. Heb je een mooi tweedehands meubel gevonden voor een leuke DIY maar ontbreekt de tijd, de juiste materialen en skills voor een geslaagd eindresultaat?

Label by AS biedt oude meubels aan die al zijn opgeknapt, ontdaan van ouderwetse boenwas, laklagen en beslag en reeds in een nieuw jasje zijn gehesen.

Sommige items zijn te mooi in originele staat en daarom weer helemaal van nu. Zonde om zomaar álles in een nieuw jasje te steken. Voor originele vintage stukken kun je dus ook bij Label by AS terecht.

Heb je zelf een meubel dat je graag met een nieuwe look ziet, maar niet de tijd, materialen of skills om dit zelf te realiseren? Ben je op zoek naar een leuk meubel make-over idee? Ook hier kan Label by AS jou bij helpen: advies over het laten integreren van het meubel in jouw interieur én de service van het opknappen van jouw meubel. Een kast, commode, kleuterstoeltjes, houten eetkamerstoelen, eettafel. Bel of kom langs voor een leuk idee, van oud naar nieuw.De Werkplaats

De Werkplaats van Label by AS is gevestigd op het Vorstendom nr 1 in Cuijk, vlak onder Nijmegen.

Hier bevond zich een van de oudste kistenfabrieken van Nederland, waar kisten werden gemaakt voor o.a. Amstel, Bavaria, Gulpener, Heineken, 3-ES Limonade en Nutricia. De fabriek is generaties terug op dit adres gestart en door groei van de fabriek in later stadium, ver vóór WOII, naar groter gelegen terrein verhuisd. In de fabriek werden veilingkisten gemaakt die we dezer dagen in vele hoeken van het land én daar buiten nog tegen komen.

‘Het Vorstendom’, hoe het pand en de grond door de familie genoemd wordt, is nog steeds binnen de familie maar inmiddels niet meer bewoond. Het is inmiddels een Rijksmonument waar nog veel sporen van de oude fabriek en het verhaal van het verleden te vinden zijn.

Ondanks dat de kistenfabriek al sinds 1984 is gesloten, wordt er nu weer met hout, spijkers en zelfs met de originele slagnagels van de fabriek gewerkt op het Vorstendom. De cirkel is weer rond.

Uit de vele generaties die op het Vorstendom gewoond hebben, is een grote erfenis aan meubels en mooie spullen ontstaan. We kunnen niet alles zelf bewaren. Uit deze vondsten is het idee voor Label by AS ontstaan.De Winkel

De Werkplaats van Label by AS is gevestigd in de achterste schuur van het Vorstendom. De zogeheten ‘Winkel’ op het Vorstendom is een deel van het pand dat aangesloten is op het woonhuis van het Vorstendom. Deze plek dient inmiddels mede als werkplaats. Alle stukken die vervaardigd worden onder de vlag van Label by AS zullen hier te bezichtigen zijn.

Dat deze plek van het huis altijd al ‘De Winkel’ heeft geheten is meer dan toepasselijk en maakt ook hier de cirkel weer rond. Een bijzondere plek om zelf te werken en voor jou om eens een kijkje te komen nemen. Inspiratie voor het openen van een echte winkel heeft het mij in ieder geval gebracht! Leuk als jij daar alvast getuige van komt zijn.De Toekomst

Label by AS is nu een website waar je alle producten kunt bezichtigen en een werkplaats waar je dit live kunt komen bekijken en kopen.

Het streven is dit zo snel mogelijk te veranderen in een webshop zodat er meer mogelijkheden zijn voor jouw op gebied van betaling en verzending.

Het lange termijn plan is om uiteindelijk een winkel onder de vlag ‘Label by AS’ te openen. Of dit haalbaar is en in Cuijk of Nijmegen gelegen zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. Voor nu: wees welkom op het Vorstendom!Wie is AS

Geboren, getogen en nog steeds wonend in Nijmegen. Net 33 jaar, reeds 5 jaar samenwonend met Michiel en trotse moeder van onze prachtige 2 jarige dochter Bo Hendrikje.

Voormalig klinisch diëtist in het Radboud UMC te Nijmegen. Met daarna een bewuste overstap naar de medische industrie als vertegenwoordiger.

Schitterende banen. Vaste contracten. Mooie inkomens. Maar de interne vraag ‘Wat wil ik worden als ik later groot ben?’ bleef stiekem bestaan en onbeantwoord. Altijd met grote inzet en toewijding gewerkt voor bedrijven, patiënten en klanten. Maar na de komst van Bo, een super makkelijk lief en vrolijk meisje wist ik wel dat het tijd werd voor een ander pad. Al járen sprak ik over de metafoor ‘het bloemenstalletje’ langs de weg, als iets ontastbaars wat ik ooit ‘als ik later groot ben’ altijd nog kon gaan doen. Maar dat spreekwoordelijke bloemenstalletje bleek in de zomer 2017 helemaal geen metafoor. Het was het antwoord op die eeuwige vraag ‘wat ik later worden wil’. En dat later is nu. Het ‘volg je passie’ blijkt voor mij een eigen zaak. Niet onder de vlag van een ander, maar als zelfstandig ondernemer. Doodeng. Maar ‘kei’ leuk!

Wie ben ik? Enthousiast. Creatief. Communicatief. Behulpzaam. Een echte denker maar een betere versie van mezelf als ik bezig ben met m’n handen. Met doen en creëren. Ik verleen graag service aan mensen, kan goed zorgen, help graag mensen. Maar zet ook makkelijk mijn eigen stempel. Vertel graag hoe ík vind dat het kan. Kwaliteit staat hoog in hetgeen ik maak en doe. Of dat nou voor mezelf, mijn gezin of voor anderen is. Ik ben al jaren geboeid door interieurtrends, meubel- en woonwebshops en de ondernemers er achter.

Tijd om zelf aan de slag te gaan dus!

Maart 2018Label b
y AS

Alle stukken worden voorzien van een leren label met de bedrijfsnaam ‘Label by AS’. De naam is gebaseerd op mijn roepnaam (As, kort voor Astrid) en op mijn initialen (A.S. van Astrid Slot). Daarnaast klinkt ‘by AS’ als ‘by us’, oftewel ‘door ons’. Dit refereert naar de meubels en de werkplaats waar het bedrijfsidee mee begon: de erfgrond van mijn partner en zijn familie waar ik de werkplaats heb mogen vestigen. En naar de erfstukken in de vorm van houten kisten, kasten en mooie oude spullen die hier vandaan komen, die ik heb mogen gebruiken als investering voor een eigen onderneming.


Volg mij op social media om alle ontwikkelingen bij te houden! Onder het item blog deel ik het werk- en groeiproces van Label by AS.

Hartelijk dank alvast voor je interesse en hopelijk zie ik je binnenkort eens op het Vorstendom!


Astrid Slot
| Label by AS